Ψήφισμα σχετικά με τη μεταφορά των μαθητών-αθλητών των Τμημάτων Αθλητικής Διευκόλυνσης στους χώρους άθλησης

ΨΗΦΙΣΜΑ
(Κατά πλειοψηφία)

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Καλλιθέας, κατά τη συνεδρίασή του – της 22/11/2010, συζήτησε διεξοδικά το θέμα που προέκυψε από την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων σχετικά με τη μεταφορά των μαθητών – αθλητών των Τμημάτων Αθλητικής Διευκόλυνσης στους χώρους άθλησης. Στην από 16/11/2010 απόφαση του Υπουργείου και το από 19/11/2010 έγγραφο προτείνεται όπως οι ίδιοι οι γονείς αναλάβουν το κόστος της μεταφοράς των μαθητών και διερευνήσουν τη δυνατότητα άλλοι θεσμικοί φορείς, όπως η Τοπική ή η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, αναλάβουν τη σχετική δαπάνη.
Ομόφωνα, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει να εκφράσει την πλήρη αντίθεσή του στην εν λόγω ρύθμιση που προτείνει το Υπουργείο. Τα συλλογικά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν εκφράσει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη διαφωνία τους στη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων χωρίς τους αντίστοιχους πόρους. Ιδιαίτερα, όταν πρόκειται για μεταβίβαση αρμοδιοτήτων που δεν στηρίζεται σε καμμία νομοθετική ρύθμιση. Επιπλέον, όμως, η μεταφορά μαθητών περικλείει και το στοιχείο της ασφάλειας των μεταφερομένων μαθητών, το οποίο σε καμμία περίπτωση δεν εγγυάται η απόφαση του Υπουργείου.
Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και δράσεις για να εκφράσει την αντίθεσή του προς τους αρμόδιους φορείς για την παρούσα ρύθμιση.
Το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει τη συμπαράστασή του στις αποφάσεις που ήδη έχουν πάρει οι Σύλλογοι των Διδασκόντων και των Γονέων για την αποτροπής αυτής της λανθασμένης απόφασης, η οποία μάλιστα λαμβάνεται στο μέσο περίπου του σχολικού έτους.
Το Δημοτικό Συμβούλιο της Καλλιθέας καλεί το Υπουργείο Παιδείας να αναλάβει τις ευθύνες του και να μη τις μεταθέτει σε άλλους φορείς

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο