Συγκεκριμένα, το νέο εμβόλιο κατά του καρκίνου
παρασκεύασε ισραηλινή φαρμακευτική εταιρία και, όπως λένε οι ερευνητές, «είναι ιδιαιτέρως ασφαλές», από την άποψη ότι δεν επιφέρει κάποιες παρενέργειες, ενώ μπορεί παράλληλα να χορηγηθεί και ως φαρμακευτική αγωγή στους ασθενείς από τους θεράποντες ιατρούς. Οπως έγινε γνωστό όμως, το εν λόγω εμβόλιο -που υποβάλλεται την περίοδο αυτή σε κλινικές δοκιμές στο Hadassah University Medical Center στην Ιερουσαλήμ- δεν διατίθεται ακόμη στην αγορά, κάτι που προβλέπεται όμως να συμβεί σε περίπου έξι χρόνια από σήμερα.
Προς το παρόν, πάντως, τα αποτελέσματα από τις δοκιμές του εμβολίου από τους επιστήμονες, εναντίον μίας μορφής καρκίνου του αίματος που ονομάζεται πολλαπλό μυέλωμα, είναι κάτι περισσότερο από ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά, κάτι που κάνει την ισραηλινή φαρμακευτική εταιρία να αισιοδοξεί ότι το σκεύασμα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ενάντια σε άλλες μορφές καρκίνου, όπως εκείνες του προστάτη και του μαστού.
Οπως ήταν γνωστό έως σήμερα, το πρόβλημα με τον καρκίνο είναι ότι το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος δεν γνωρίζει ακριβώς τι πρέπει να κάνει για να τον αντιμετωπίσει. Εκεί λοιπόν έρχεται το εμβόλιο ImMucin, το οποίο αναλαμβάνει «να εκπαιδεύσει το ανοσοποιητικό σύστημα να δρα με έναν συγκεκριμένο τρόπο», όπως λένε οι επιστήμονες. Τα καρκινικά κύτταρα έχουν έναν δείκτη, τον MUC1, ο οποίος είναι μοναδικός για τα καρκινικά κύτταρα. Ετσι, το ImMucin εκπαιδεύει τα Τ λεμφοκύτταρα του ανοσοποιητικού μας συστήματος να επιτεθούν μόνο στα κύτταρα εκείνα που χαρακτηρίζονται από τον δείκτη MUC1. Αν και το ποσοστό επιτυχίας του εμβολίου δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμη από τους ειδικούς που πραγματοποιούν τις έρευνες, λέγεται ότι είναι «πραγματικά εντυπωσιακό».