Ωφελούν την υγεία οι διακοπές πλάι στην ακρογιαλιά;

Η ζωή δίπλα στην παραλία ωφελεί ιδιαίτερα την υγεία, αναφέρει νέα έρευνα βρετανικού πανεπιστημίου και εμείς δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε…
Αναζητάτε λίγες ημέρες ανεμελιάς πλάι στο κύμα τώρα το καλοκαίρι; Μήπως περιμένετε μία ολόκληρη χρονιά για την στιγμή που τα γυμνά σας πόδια θα βυθιστούν στην παχιά άμμο της ακτής; Αν ανήκετε και εσείς στους λάτρεις του καλοκαιριού και της θάλασσας, σίγουρα θα σας ενθουσιάσουν τα αποτελέσματα νέας έρευνας, σύμφωνα με την οποία, η ζωή δίπλα στην παραλία κάνει καλό στην υγεία!
Life is a beach
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο του Exeter στη Βρετανία και αποκάλυψε πως όσοι ζουν σε ηπειρωτικές περιοχές αντιμετωπίζουν περισσότερα προβλήματα υγείας από όσους ζουν δίπλα στην ακρογιαλιά.
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 48 εκατομμυρίων ατόμων, τα στοιχεία των οποίων αναλύθηκαν προσεκτικά. Ωστόσο, οι επιστήμονες προχώρησαν την έρευνα ένα βήμα πιο πέρα προσπαθώντας να ανακαλύψουν, πως μια ολιγοήμερη διαμονή δίπλα στην παραλία ή σε κάποιο νησί που οι περισσότεροι απολαμβάνουν στις διακοπές τους κάνει καλό.
Ωφελούν και οι διακοπές δίπλα στην ακρογιαλιά;
Καθώς οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουν το προνόμιο να ζουν σε παραθαλάσσιες περιοχές, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι προσπάθειες

των ερευνητών να ανακαλύψουν κατά πόσο έστω και μια ολιγοήμερη απόδραση δίπλα στη θάλασσα μπορεί να ωφελήσει τον οργανισμό μας.

Έτσι, σε μελέτη που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της βρετανικής ψυχολογικής κοινότητας, αποδείχθηκε πως η επίσκεψη στην παραλία ωφελεί ιδιαίτερα τον οργανισμό καθώς ισοδυναμεί με μια βόλτα στο πάρκο όπου απελευθερώνονται συναισθήματα ηρεμίας και αναζωογόνησης.
Οι χαλαρωτικές βόλτες στην ακρογιαλιά, τα παιχνίδια και τα σπορ όταν ο καιρός το επιτρέπει, το κολύμπι, οι καταδύσεις και γενικότερα η φυσική δραστηριότητα που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την καθιστική ζωή των πόλεων, δημιουργούν όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για μια ήρεμη και γεμάτη υγεία ζωή.
Ακόμη λοιπόν και αν η ζωή δεν σας ευλόγησε με ένα σπίτι δίπλα στην παραλία, μην χάσετε την ευκαιρία να βρεθείτε έστω και για λίγες ημέρες σε ένα παραθαλάσσιο μέρος από τα εκατοντάδες που διαθέτει η Ελλάδα και να ωφελήσετε ιδιαίτερα όχι μόνο την ψυχική αλλά και την σωματική σας υγεία.
clickatlife.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο