Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΤΩΡΑ Καλλιθέα, δημοτικός σύμβουλος Λάζαρος Λασκαρίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η δημοσίευση στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, του Ειδικού Κανονισμού της Μαρίνας Καλλιθέας, αποτελεί αναμφισβήτητα ένα σημαντικό γεγονός. Αν μη τι άλλο, με την εξέλιξη αυτή παύει και τυπικά το οποιοδήποτε άλλοθι για τη διοίκηση του Δήμου, η οποία εδώ και δύο χρόνια, ουσιαστικά κάθεται με «σταυρωμένα τα χέρια» στην περιοχή.
Εδώ και χρόνια η Μαρίνα Καλλιθέας είναι ένας χώρος κάθε άλλο παρά φιλικός για τους κατοίκους της πόλης. Αγνοημένος από την επίσημη αρχή, με διάφορους «αφέντες» να ομιλούν στο όνομα μιας επίπλαστης νομιμότητας και να λειτουργούν ως μεγαλοτσιφλικάδες και να εισπράττουν συνδρομές εκείνοι, αντί για τον Δήμο.
Στο πνεύμα αυτό κινείται και ο Κανονισμός που εγκρίθηκε με Υπουργική Απόφαση. Αναγνωρίζονται Όμιλοι-αφέντες και αποκλείονται άλλοι, όπως ο Ναυτικός Όμιλος Ειρήνης Φιλίας (ΝΑΟΕΦ), ο οποίος διαθέτει μόνο ναυταθλητικά σκάφη κι έχει δώσει στον Δήμο τα πλήρη στοιχεία τους.
Ο Δήμος Καλλιθέας ενεχείρισε στην κυβέρνηση, έναν Κανονισμό Λειτουργίας που η ίδια η παράταξη Κάρναβου, ως αντιπολίτευση, είχε καταψηφίσει. Πότε, αλήθεια, είχε δίκιο; Τότε που τον καταψήφιζε ή τώρα που πανηγυρίζει για την έγκρισή του;
Θα υπάρξουν άραγε, από ‘δω και στο εξής οι απαραίτητοι έλεγχοι των σκαφών ή ο χώρος θα παραμένει στην υπηρεσία ολίγων κι «εκλεκτών»; Πάντως, η μέχρι τώρα θητεία της διοίκησης έχει αποδείξει το αντίθετο.
Εδώ και μισό αιώνα περίπου, η Καλλιθέα έχει χάσει την επαφή της με τη θάλασσα. Κι αυτό το έγκλημα έχει συντελεστεί με ευθύνη κυβερνήσεων και διοικήσεων του Δήμου. Για ν’ αλλάξει αυτή η κατάσταση απαιτείται τόλμη, γενναιότητα και πολιτική βούληση από τη διοίκηση του Δήμου. Πρέπει, στην περίπτωση της Μαρίνας, να πέσουν οι νοητές μπάρες που απαξιώνουν την παραθαλάσσια πόλη. Ο χώρος της Μαρίνας και πέριξ αυτής αντί για χώρος στάθμευσης ρομά και εγκατάλειψης αυτοκινήτων, απαιτείται να γίνει χώρος περιπάτου, αναψυχής και δημιουργίας των Καλλιθεατών. Από κοινού με την Περιφέρεια, ο Δήμος να αποδώσει το χώρο στους πολίτες κι όχι σε αφέντες-δυνάστες της περιοχής.
Έχουμε χώρο δικό μας. Αναγκαζόμαστε να καταφεύγουμε στο Παλαιό Φάληρο, στον Άλιμο και στο Μικρολίμανο, διότι, δυστυχώς «έχουμε πέσει σε κακά χέρια».
Τα τσιμέντα-φαντάσματα πρέπει ν’ αποτελέσουν παρελθόν. Χάσαμε το χθες και το σήμερα αλλά το αύριο δεν μπορεί να περιμένει!»