Η άρση απορρήτου σε… βιντεοπαιγνίδια οδήγησε, κατά κύριο λόγο, στην εξάρθρωση της συμμορίας των χρηματοκιβωτίων! Η Ασφάλεια Αττικής εξιχνίασε περίπου 150 ληστρικές επιδρομές όχι όμως εκείνη -της 14ης Δεκεμβρίου 2016- στην αλλαντοβιομηχανία “Υφαντής” με τον τραυματισμό δύο εκ των ιδιοκτητών της. Μια επίθεση που ίσως σχετίζεται με άλλη συμμορία…
Η ΕΛ.ΑΣ φέρεται να “επιτηρούσε” τα μέλη της σπείρας από τον περασμένο Δεκέμβριο, χωρίς όμως να προχωρήσει στην σύλληψή τους και να μπορέσει να αποτρέψει δεκάδες ληστρικές επιδρομές που ακολούθησαν. Καθότι ήταν εξαιρετικά δύσκολος ο εντοπισμός των κακοποιών. Ενας εκ των δραστών είχε συλληφθεί τον Νοέμβριο για κλοπές ΙΧ στην Καλλιθέα, χωρίς όμως ακόμη τότε να έχει ανακαλυφθεί η συμμετοχή του στη συμμορία των ληστών με τα χρηματοκιβώτια. Κι έτσι αφέθηκε ελεύθερος και συνέχισε την δράση του. Ενας 39χρονος, από τα βασικά μέλη της συμμορίας, είχε κατηγορηθεί τον Ιούνιο του 2000 για τον κτηνώδη μαζικό βιασμό μίας 15χρονης στο Μενίδι αλλά και στο Καβούρι, για πυροβολισμούς σε βάρος αστυνομικών το 2001 αλλά και ανθρωποκτονία το 2007. Ομως κι αυτός συνέχιζε ελεύθερος την εγκληματική δράση του. Ενας άλλος 37χρονος ομογενής από την Ουκρανία είχε συλληφθεί 20 φορές για σειρά κακουργηματικών πράξεων αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος και είχε ενταχθεί στην εν λόγω συμμορία.
Αυτά είναι ορισμένα από τα στοιχεία που περιέχονται στην δικογραφία για την πολυσύνθετη δράση της 20 μέλους συμμορίας ομογενών από την πρώην Σοβιετική Ενωση που εξάρθρωσε μετά από πολύμηνη έρευνα η Ασφάλεια Αττικής.
Στο διαβιβαστικό έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ διαπιστώθηκε ότι σε ληστεία σε εταιρεία logistics, την 1η Δεκεμβρίου 2016 στον Ασπρόπυργο, οι δράστες είχαν αφαιρέσει συσκευές Playstation. Στην σελίδα 143 σημειώνεται το εντυπωσιακό άρσης απορρήτου της συσκευής αυτής. Οπως σημειώνεται «κατόπιν αιτήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής για την άρση απορρήτου των επικοινωνιών των συσκευών Playstation ζητήθηκε να γνωστοποιηθούν τα ηλεκτρονικά ίχνη του διαδικτυακού χρήστη που τυχόν συνδέθηκε από αυτές. Από την ανάλυση των απαντήσεων εταιρείας ηλεκτρονικών και των εταιρειών υπηρεσιών διαδικτύου σταθερής και κινητής τηλεφωνίας προέκυψε ότι μία από αυτές ενεργοποιήθηκε σε χρόνο πολύ κοντά στη ληστεία, μέσω σύνδεσης διαδικτύου από την οικία ενός από τους κατηγορουμένους ηλικίας 33 ετών. Κι ο οποίος φέρεται μόλις έκανε την ληστεία να έσπευσε σπίτι του παίξει με το κλεμμένο βιντεοπαιγνίδι, αγνοώντας ότι έτσι έπεφτε σε μία “νέου τύπου” παγίδα της ΕΛ.ΑΣ».
Ο νομικός εκπρόσωπος κατηγορουμένων για την υπόθεση, δικηγόρος Αθηνών κ. Δημήτρης Γκαβέλας σημείωσε ότι «πρόκειται για μια σοβαρή υπόθεση όπου όμως πολλές πτυχές της αλλά κι η επάρκεια των στοιχείων θα εξετασθούν στην διάρκεια της προανάκρισης. Απομένει να διαπιστωθεί αν οι γενικόλογες διατυπώσεις στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ αντικατασταθούν από αποδείξεις σε βάρος τουλάχιστον ορισμένων εκ των κατηγορουμένων».
Πηγή: tovima.gr